Julia Mens

Praktijk

Julia Mens behaalde haar bachelor rechtsgeleerdheid en haar master Strafrecht aan de Universiteit Utrecht. Ook voltooide zij de master Encyclopedie en filosofie van het recht aan de universiteit van Leiden. Tijdens haar studie heeft zij stage gelopen bij verschillende advocatenkantoren. Na haar studie trad Julia in dienst bij het gerechtshof Amsterdam waar zij enkele jaren werkte als senior gerechtsjurist. Zij hield zich bezig met beklagzaken (de artikel 12-Sv procedure) en inhoudelijke strafzaken. Zij is medeauteur van het hoofdstuk ‘Het beklag tegen niet vervolgen’ van het Handboek Strafzaken.

Julia is sinds 2022 verbonden aan OSK Advocaten en gespecialiseerd in het commune strafrecht (van vermogensdelicten tot geweldsmisdrijven en zedenzaken). Ook kunt u bij haar terecht als u bestuurs- (CBR) en strafrechtelijke vragen heeft over uw rijbewijs of het verkrijgen van een VOG.

Expertise

Julia Mens is gespecialiseerd in:

  • (Commuun) strafrecht
  • (Lucht)verkeersrecht, waaronder rijbewijsprocedures bij zowel het CBR als het (Parket Centrale Verwerking) Openbaar Ministerie
  • Jeugd(straf)recht
  • VOG-procedures

 

Contact

M: +31(0)6 82013690
T: +31(0)20 6060680
E: mens@osk.nl