Expertise

Financieel-economisch strafrecht

Het financieel strafrecht beslaat alle misdrijven die te maken hebben met financiën zoals witwassen, valsheid in geschrifte, handelen met voorkennis, deelneming aan een criminele organisatie, voordeelsontneming en verduistering. Ook faillissementsfraude, fiscale delicten en overtredingen van financiële toezichtwetgeving (Wft en Wwft) vallen hieronder.

Particulieren, banken en financiële instellingen komen vaak in aanraking met financiële wetgeving. Dit heeft te maken met de vele verschillende wetten en richtlijnen die bij overtreding vaak leiden tot een strafrechtelijk onderzoek. Het OM brengt veel zaken aan bij de rechter en eist hoge straffen, wat er ook nog eens toe kan leiden dat u of uw onderneming reputatieschade leidt en zakenrelaties verliest. Het is daarom zeer verstandig om u te laten bijstaan door een advocaat indien u wordt verdacht van een financieel delict.

Een gespecialiseerde advocaat van OSK Advocaten kan u uitgebreid informeren en begeleiden in het volledige juridische traject.

Geertjan van Oosten

Partner

T: +31(0)6 53 56 24 78

Dinya Torny

Partner

T: +31(0)20 60 60 680

Puck Metgod

Advocaat

T: +31(0)6 48 22 46 38

Latest

[rpsw_recent_slider template="template-1"post_cat="34"post="" show_date="true" show_category_name="false" show_content="false" bullet="true" arrows="false" show_author="false" show_read_more="false" limit="5"]