Commercial & compliance

Expertise

Commercial & compliance

Ons kantoor adviseert op het gebied van commerciële handel en compliance-zaken, waaronder commerciële contracten (zoals distributie-, agentuur-, franchise-, leverings- en samenwerkingsovereenkomsten, handelskwesties en gegevensbescherming, waarbij wij bedrijfsgerichte adviezen en oplossingen voor uw onderneming bieden. Wij treden op in zowel transactionele als contentieuze kwesties voor cliënten en hebben te maken met toezichthouders zoals de ACM, Europese Commissie, Agentschap Telecom en IGJ.

EU en handel

  • Toestemming voor buitenlandse investeringen
  • BIT/handelsrechtelijke kwesties
  • Productvereisten/conformiteit met EU-richtlijnen
  • Vergunningen en sancties voor exportcontrole
  • Anti-corruptiewetgeving

Privacy

AVG en binnenlandse privacyoverwegingen.

Boetes en individuele aansprakelijkheid

Een overtreding van het mededingingsrecht kan één of meer gevolgen hebben, zoals de nietigheid van contracten en/of boetes van de Europese Commissie of de ACM. Ook individuen, zoals bestuurders (feitelijk leidinggevenden), kunnen door de ACM worden beboet. Wij kunnen bedrijven en particulieren bijstaan die met een boete worden geconfronteerd.

Interne onderzoeken

Wij staan regelmatig bedrijven bij die onderzoeken of het bedrijf zelf of hun werknemers of partners zich schuldig hebben gemaakt aan onrechtmatig gedrag dat aansprakelijkheid met zich kan brengen. Dat doen wij door documenten te controleren, veiliggestelde e-mails te bekijken en andere forensische IT-instrumenten en -middelen te gebruiken. Wij kunnen dan advies geven over de beste actie die kan worden ondernomen.

Hoofd van de praktijk

Geertjan van Oosten

Partner

T: +31(0)6 53 56 24 78

Latest

[rpsw_recent_slider template="template-1"post_cat="34"post="" show_date="true" show_category_name="false" show_content="false" bullet="true" arrows="false" show_author="false" show_read_more="false" limit="5"]